Ayşe Ateş’ten MHP’li Yönter ve Kılıç paylaşımı: ‘Hesaplaşacağız, helalleşmeyeceğiz!’ söylemi kimlere, neler yapmayı planladıklarının ilanı gibi duruyor

T24 Haber Merkezi

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş‘in eşi Ayşe Ateş, önceki gün gazetecileri isimleri ve fotoğraflarıyla hedef gösteren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç‘ın paylaşımı hakkında Kılıç’ın Sinan Ateş cinayeti ve daha birçok saldırıda yer aldığını yazan gazeteci Alican Uludağ’ın paylaşımını alıntıladı. Ayşe Ateş, paylaşımında, “Burak Kılıç ‘cezasız kalan her suç failini daha da azgınlaştırır’ sözünün canlı bir örneği olarak karşımızda duruyor. Bugün daha gür sesle dile getirdikleri ‘Hesaplaşacağız, helalleşmeyeceğiz!’ söylemi de ilerleyen günlerde kimlere, neler yapmayı planladıklarının ilanı gibi duruyor” ifadelerini kullandı. Kılıç, önceki gün MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter‘in “Vallahi hesaplaşacağız, billahi helalleşmeyeceğiz…” tweetini de paylaşmıştı.

TIKLAYIN – Barış Pehlivan: Kurşun göndermeli bu mesajı atan MHP’li Kılıç, Sinan Ateş’in öldürüldüğü gün Demirbaş’la iki kez telefonda görüştü

TIKLAYIN – İzzet Ulvi Yönter’in ardından MHP’li isimler aynı paylaşımı yaptı: “Vallahi hesaplaşacağız, billahi helalleşmeyeceğiz…”

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında soruşturma süresince MHP’nin yayın organlarından ve MHP’li isimlerce sosyal medyadan  Ateş cinayetini yazan birçok gazeteci hedef gösterilmişti. Ateş cinayetinin ilk duruşması önceki gün tamamlandı. İlk duruşmanın son celsesinin tamamlandığı gün Kılıç, gazeteciler İsmail Saymaz, Erk Acarer, Barış Terkoğlu, Alican Uludağ ve Timur Soykan‘ı sosyal medya hesabından fotoğrafları ve isimleriyle hedef göstermiş, sonra da ilgili paylaşımını silmişti.

TIKLAYIN – Ülkü Ocakları yöneticisi Burak Kılıç, gazetecileri hedef aldığı paylaşımını sildi

Kılıç’ın gazetecileri hedef gösteren paylaşımda bulunduğu önceki gün, Yönter de sosyal medya platformu X üzerinden “Vallahi hesaplaşacağız, billahi helalleşmeyeceğiz…” diye yazmış, MHP’li birçok isim de paylaşımı yaygınlaştırmıştı. Kılıç da Yönter’in bu paylaşımını tekrar paylaşan isimler arasındaydı.

Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda Kılıç ve Yönter hakkında yazdı. Kılıç’ın ‘cezasız kalan her suç failini daha da azgınlaştırır’ sözünün canlı bir örneği olduğunu yazan Ateş, Yönter’in hesaplaşma paylaşımının da yapacaklarının ilanı olduğunu ifade etti.

“Mektup masada duruyor, adını ‘kayıp mektup’ koydukları için gözler bir türlü göremiyor”

Ateş, Alican Uludağ’ın Kılıç hakkındaki paylaşımını alıntılayarak şöyle yazdı:

“Aslında mektup masada duruyor. Görmesi gereken bütün gözler ona bakıyor. Adını ‘KAYIP MEKTUP’ koydukları için bakan gözler bir türlü göremiyor. Burak Kılıç ise ‘cezasız kalan her suç failini daha da azgınlaştırır’ sözünün canlı bir örneği olarak karşımızda duruyor. Bugün daha gür sesle dile getirdikleri “Hesaplaşacağız, helalleşmeyeceğiz! söylemi de ilerleyen günlerde kimlere, neler yapmayı planladıklarının ilanı gibi duruyor. Masadaki mektup, ona bir elin uzanmasını bekliyor.”

Sinan Ateş davasında neler oldu?

Duruşmanın ilk iki gününde 21 tutuklu sanık savunma yaptı. Üçüncü gün ise davanın son tutuklu sanığı ile sanık avukatları dinlendi.

Ayşe Ateş, iki MHP’linin ismini verdi

Müşteki ve müşteki avukatlarının dinlendiği dünkü celseye Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in sözleri damga vurdu. Müşteki sıfatıyla duruşmanın dördüncü gününde ilk kez konuşan Ayşe Ateş, “Sinan, bu tehditler başladığında bana ‘Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih YalçınAhmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış” dedi. 

Kerem Gökay Öner’den savcılığa suç duyurusu

Ateş davasının duruşması devam ederken, bir başka gelişme yaşandı.

O dönem Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olarak Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında görev yapan Kerem Gökay Öner, avukatı Suna Öztaşdönderen aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 3 Temmuz’da sunduğu suç duyurusu dilekçesinde Tolgahan Demirbaş’ın sokakta yakalandığı belirtilen polis tutanağının “sahte” olduğunu ve bu tutanağın Demirbaş’ı gözaltına almayan polisler tarafından hazırlanarak imzalandığı iddia edildi. 

Ateş ailesinin avukatlarından Süleyman Kavak“Tolgahan Demirbaş’ı, Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına aldık. Demirbaş’ın sokakta gözaltına alındığını anlatan yakalama tutanağı sahte” diyerek suç duyurusunda bulunan eski polis müdürünün dosyada tanık olmasını talep etti.

Bugün (05.07.2024) tarihinde görülen davanın 5. duruşmasında ise ara karar verildi. Mahkeme, Mahkeme, Zekeriya AsarkayaHakan SaraçAytaç AtaçCaner GünayUmut ErsoyAlper AtayMehmet YüceErdem KaradenizOsman Bayraktar ve Ufuk Köktürk‘ün tutuklulukta geçirdikleri süre değerlendirilerek yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması suretiyle tahliyelerine karar verdi. 

Ateş ailesi avukatlarının, Sanık Tolgahan Demirbaş‘ın MHP milletvekili Olcay Kılavuz‘un evinde yakalanıp yakalanmadığının tespiti için eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner‘in tanık olarak dinlenilmesi talebi ise reddedildi.

Mahkeme, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere duruşmayı 19 Temmuz’a erteledi.

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

  • ASUMAN ARANCA

  • Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

    Bilirkişi raporu: İşte adım adım Sinan Ateş cinayetine giden zaman çizelgesi

  • Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

    Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden ‘görev tamam’ pozu!

    Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

    İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz’un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

    T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

  • Sinan Ateş cinayeti davası 1 Temmuz’da başlıyor; işte 25 soruda suikastte adı geçenler, soruşturma sürecinde yaşananlar ve siyasete yansımaları
  •  
  • TOLGA ŞARDAN

    Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

    Sinan Ateş’in öldürülmesiyle bağlantılı Mersin’deki cinayette eski Ülkü Ocakları Başkanı’na 10 yıl hapis cezası verildi

  • Sinan Ateş dosyasının bilirkişisi polise ne oldu? Emniyet YDK’da “emeklilik” krizi!

    Sinan Ateş cinayeti zanlısı Avukat Öktem’in tutukluğa itirazını mahkeme “kaçma şüphesi var” diyerek reddetti


  • CANDAN YILDIZ

    Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş: Kendisini devlet zanneden paralel çete o kadar rahat cinayet işlemiş ki onlarca delil bırakmış

    Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir: Sinan Ateş cinayeti Ülkücülerin ‘Kerbela’sıdır; ocaklar kuşatma altında

Sinan Ateş’in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için .

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir